streda 9. septembra 2015

Prečo som vegan

Ak ste si túto otázku položili tu mám pre Vás odpoveď. Dúfam, že si video užijete a že si škaredé komentáre odpustíte aj keď viem, že toto video obdrží množstvo palsov dole. :-)



5 komentárov:

  1. Neber toto ako zlí komentár som si vedomá toho čo si povedala na začiatku.
    Áno chápem že prví dôvod je pre teba najpodstatnejší a súhlasím aj s tým že chovné stanice sú kruté ale teraz ti poviem jednu vec. Ľudia nerobia chybu ( lebo to tak troška vyznelo) tým že jedia mäso. Robia chybu tým že ho jedia každý deň. Sme všežravci a to znamená jesť mäso občasne. Keby každý jedol mäso jedenkrát do týždňa alebo dvakrát do mesiaca ,tak by tie utopické farmy mohli existovať.( a možno by to aj vykompenzovalo tých spomínaných 10 % veganov) Bohužial to tak nie je.
    Druhá vec je iba to aby si sa aj k tejto veci stavala rozumne a pamätala že ak sa ti niečo začne zdať divné ( vypadávanie vlasou alebo mäknutie nechtov) znamená to že si vynechala nejakú zložku pred tromi mesiacmi a snažiť sa zistiť ( hlavne preto že si veganka krátko) čo obsahovala strava ktorú teraz neješ. B12 sa dá doplniť aj riasami ( bežne ich dostaneš vo vega alebo orientalnich obchodoch)
    Nikdy som nepočula od nikoho že prasa nemá city alebo nevníma. A býčkova sa ihneď nezabíjajú lebo mäso s jednoročného býčka je veľmi cenené. Vajcia... záleží aké sú to vajcia. Je klietkový aj vonkajší chov. Áno je pravda že kvôli cene sa uprednostňuje skôr ten klietkový ale zasa.... Sme rozmaznaný týmto luxusom.
    Ale neboj vravela som že to nie je pohoršujúci komentár. Je to iba môj názor a to čo poznám a aj som videla. Sú ľudia čo sa snažia zabrániť klietkovému chovu ( sama som podpísala petíciu aby bolo o 5 kurčiat na meter štvorcový menej), preto ti doporučujem pozrieť si dokumenty od Jamieho Olivera a ešte jedného britského kuchára ktorý sa snaží ukázať pravdu aby ľudia sa nad tým zamysleli.
    Je to tvoje rozhodnutie a akceptujem ho. Len ma chvíľkami zarážalo to ako si kritizovala tak tvrdo ľudí čo nezdieľajú toto presvedčenie. Ľudia by mali vedieť pravdu ale aj s ňou naložiť tak aby to neovplyvnilo ich šťastie. Prajem ti veľa šťastia a nezlomnú vôľu. Btw sorry za taký dlhý comment. Nepíšem takmer nikdy na tvoj blog ( i keď rada pozerám naň) ,len som chcela povedať svoj názor a poprípade ma môžeš atakovať a môže s toho vzniknúť zaujímavá diskusia.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Haha neboj atakovať ťa nebudem. S tým obmedzením mäsa úplne súhlasím aj jeden deň v týždni bez mäsa by určite urobil zmenu a každá akcia a snaha je lepšia ako nič. Moje zdravie je v poriadku, nič ma netrápi stravu mám pestrú a zdravú. :-) Možno moje vystupovanie vo videu vyznelo ako že zhadzujem ľudí, ktorý je jedia mäso no tak to nieje ako som povedala na začiatku každého akceptujem, len mi je ľúto, že mnoho ľudí ani len nevie ako sa k nim mäso dostane a mne je to proste ľúto. A to že zvieratá nemajú city som bohužial už počula veľa krát hlavne od mojej pobožnej strany rodiny...... :-) ďakujem za komentár a cením si tvojej odozvy.

      Odstrániť
  2. Wow Bea! Silné video :) Vďaka tebe som prestala jesť mäso, lebo som zistila ako to vlastne v skutočnosti je.... je to naozaj strašné a nemienim to podporovať... takže ďakujem a držím palce pri vegánstve :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. kedy bude nové video? :)

    OdpovedaťOdstrániť